De ontkenning van Burn Out

En toen was het op en ook al was het op ik vond wel weer een manier om mijn kiezen in een 'nieuwe oplossing' te zetten en niet meer los te laten.

Schaamte en mezelf een mislukking voelen, het gevoel dat ik van mijn leven geen succes kon maken het gevoel te falen elke keer weer opnieuw lag sluimerend onder de oppervlakte. En dan startte ik weer na een periode van rustiger aan doen, hees ik mezelf weer op en daar ging ik weer.

Starten en stoppen, starten en stoppen en maar blijven lachen, kiezen op elkaar en door, schouders eronder en door weer een nieuwe manier een nieuwe oplossing dit keer moest het toch gewoon lukken? Hoe deden andere vrouwen dit dan, met een gezin, met een baan of eigen onderneming? Hoe kon het mogelijk zijn dat ik met al mijn vooropleiding en ervaring mijn eigen leven niet op de rit kon krijgen?

Er was niet veel genieten, bijna alles koste energie en voelde zwaar, eten koken (als ik daar al aan toe kwam), boodschappen doen, de hond uitlaten, huis opruimen en schoonmaken, werken, Yogales geven laat staan dat er ruimte was voor vriendinnen en vrienden.

Maar ik moest en zou mezelf er niet onder laten krijgen ik deed toch alles wat nodig was? Gezond eten, voldoende bewegen, lekker veel naar het bos.

En al die tijd zag ik het zonder het te zien, bij anderen in de Yoga lessen die ik gaf, maar niet bij mezelf. Het geloof dat als je maar hard genoeg je best doet, schouders eronder zet en door gaat, discipline en verantwoording laat zien, dat je door hard werken en doorzetten, trekken en duwen uiteindelijk het gewenste resultaat krijgt. 

 

 

 

Ontvang nieuws via Whats App van Reset en Restore.

Klik op deze link om je aan te melden.

 

 

Reset en Restore

Steffie Lilian Gelissen / Reset en Restore | 06-41677835| Breda

email: info@reset-en-restore.nl