Starve your distractions, feed your focus

 

Ok, hier zijn een paar stickers voor mijn eigen focus: gevoelig, dromer, add, chaotisch, vergeetachtig etc. en hoe meer er voor mij te verwerken is, met andere woorden hoe meer er gaande  is in en om mij heen hoe langzamer ik 'moet' gaan leven anders wordt de chaos onrust paniek en stress en poef focus is nergens meer te vinden en bevind ik mij op een vlotje op een stormachtige zee alleen nog maar verbonden met de taterende stem in mijn hoofd en maak ik keuzes die niet voor maar tegen mij werken en dat kost ook nog eens heel veel energie.

Dus sinds niet zo'n heel lange tijd ben ik gestart met de 'New Moon Challenge'.

(Vanuit dat langzame leven ontstaan de leukste creaties.) 

Met elke nieuwe maan sta je stil bij je innerlijke stille wens of de grootse droom van je hart. Tja wat kan ik zeggen, sommigen innerlijke harten zijn luid en duidelijk en anderen stil en bescheiden. Je gaat in ieder geval voelen wat je prioriteiten mogen zijn en waar je naar toe zou willen bewegen. Je kan je richten op werk, relatie, sociaal, persoonlijk, spiritueel vlak, wonen, voeding etc.

En het is wel handig als je de tijd neemt om je aandacht naar binnen te keren zodat je enigszins helder krijgt wat je innerlijke wereld je te vertellen heeft en als je nog niet weet hoe je dat doet dan kan dat je eerste stap worden.  Want daarbinnen zit zeg maar je innerlijke kompas, je roadmap, wel fijn dus als je weet hoe je daarmee in contact komt.

Dus je zet een intentie, een focus en dan begint 'het spel'.

Want veranderen is eng. 

Ok hier is de metafoor:

Wat kies ik.......de comfortabele weg, die ik zo net zo goed ken als mijn heerlijke  jeans of die super gave jurk die misschien wel afzakt als ik dans, zweetplekken krijgt, gaat de rits misschien kapot, staat tie echt wel leuk, kan het wel, ben ik dan niet overdressed, bla, bla bla bla bla.

En als ik echt goed in mijn energie en zit kies ik de jurk!........waarschijnlijk één keer op een feestje waar ik me fijn genoeg voel om iets nieuws te proberen.

Aha! Dus elke nieuwe focus maakt je heel erg bewust en oncomfortabel en dat is heel normaal.

De uitdaging is en blijft je aandacht te blijven richten op je focus, je bewust te worden van je smoesjes en nieuwe keuzes te gaan maken die je dichter bij je droom brengen.

Laat het 'spel' beginnen!

Liefs Steffie Lilian

 

 

 

 

Ontvang nieuws via Whats App van Reset en Restore.

Klik op deze link om je aan te melden.

 

 

Reset en Restore

Steffie Lilian Gelissen / Reset en Restore | 06-41677835| Breda

email: info@reset-en-restore.nl